de voordelen van cashless betalen

Cashless betalen wordt steeds populairder en dat is niet heel gek. Cashless betalen heeft namelijk vele voordelen. Ga jij cashless betalen inzetten op je volgende evenement? Bekijk alle voordelen hieronder. 

Verkorte wachttijden aan de kassa

Door een cashless betaalsysteem te gebruiken bij bijvoorbeeld festivals, verkort je de wachttijd voor jouw bezoekers. Het personeel kan namelijk makkelijk de bestelling aanklikken en het betaalsysteem aanzetten. Zo kunnen ze snel de bestelling klaar maken terwijl de klant betaald. Door cashless betalen op festivals stopt het natellen van contant geld en het teruggeven van wisselgeld door het personeel. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker de bestelling sneller kan ontvangen en de doorstroom dus flink vergroot wordt. 

Minder risico’s dankzij cashless betalen

Bij cashless betalen is er uiteraard geen contant geld nodig. Hierdoor hoeft het personeel bijvoorbeeld het wisselgeld niet meer te tellen. Er kunnen dus geen fouten gemaakt worden en daarmee is kasverschil verleden tijd. 

Ook verlaagd het het risico op diefstal. Als er geen kassa meer aanwezig is met contant geld, kan het ook niet gestolen worden. Dit zorgt er uiteraard voor dat je geen geldverlies krijgt door een overval. Maar, het zorgt ook voor extra veiligheid voor de bezoekers en het personeel. 

Bespaar tijd

De bezoeker bespaart erg veel tijd door het gebruik van cashless betaalsysteem op evenementen. Ze hoeven namelijk niet meer in de rij te staan voor muntverkoop en daardoor hoeven ze bij het bestellen van een drankje geen munten meer te tellen. Ook zijn, zoals hierboven al genoemd is, de rijen minder lang. Hierdoor kunnen ze dus meer tijd besteden aan het evenement zelf in plaats van de eindeloze rijen. 

Één overzicht met alle data 

Door het gebruiken van een cashless betaalsysteem, krijg je een handig overzicht. Zo wordt er bijgehouden wat er werd verkocht en op welke tijd. Ook wordt de voorraad bijgehouden en kun je precies zien welk personeelslid welke bestelling heeft afgerond. Deze data is erg handig. Hiermee kun je bijvoorbeeld zien wat er ingekocht moet worden voor een volgend evenement. Verder kun je aan het einde van de avond precies zien hoeveel geld je hebt verdiend. 

Dé betaalmethode voor alle sectoren

Het cashless betaalsysteem is door alle sectoren te gebruiken. Bij een festival of een andere uitgaansgelegenheid wordt het veruit het meeste gebruikt. Maar, het kan zeker ook gebruikt worden in bijvoorbeeld sportkantines. Zo kunnen voetbalspelers na een wedstrijd makkelijk een drankje bestellen zonder lang te hoeven wachten. 

Het cashless betaalsysteem is uiteraard ook voor dagelijks gebruik. In een restaurant of café bijvoorbeeld. Hier zijn uiteraard geen wachtrijen, maar het betalingsproces kan wel sterk verkort worden. Zo houd je jouw klanten tot het einde tevreden. 

Ontvang mobiele betalingen 

Door gebruik te maken van een cashless betaalsysteem bij bijvoorbeeld festivals, geef je de klant meer betaalopties. Zo is het niet meer enkel mogelijk om met een bankpas te betalen. De klanten kunnen ook met Apple pay betalen. Hiermee wordt de doorstroom nog beter, een mobiel of Apple watch hebben ze namelijk altijd bij de hand. Er hoeft dus niet eerst nog gezocht te worden naar een bankpas. 

Dit zorgt ervoor dat jouw klant in principe alleen een telefoon, een smart watch of iets dergelijke mee hoeft te nemen naar jouw evenement.