Efficiëntie en Betaalinnovatie tijdens Grootschalige Evenementen

Jeffrey Mol en Ruben Neehoff van De Organisatoren

Paytree Payment Solutions in gesprek met De Organisatoren

De Organisatoren, opgericht door Ruben Neehoff (30) en Jeffrey Mol (33), is een professioneel evenementenbedrijf gevestigd in Emmen. Het bedrijf organiseert grootschalige, goedbezochte festivals en evenementen, waaronder Koningsdag Festival, Bevrijdingsdag, C’est La Vie, Beachvolleybal Ermerstrand en Gouden Pijl By Night.

De evenementen trekken een breed publiek, variërend van jong tot oud, en vereisen een snelle, efficiënte en betrouwbare betalingsoplossing. Paytree Payment Solutions voorziet De Organisatoren al enkele jaren van een geïntegreerde betalingsoplossing die evenementenbeheer aanzienlijk heeft verbeterd. Tijd voor een twee spa’tjes rood op het terras met Ruben, die onze woordvoerder Angela het hemd van het lijf vraagt over zijn ervaringen met Paytree Payment Solutions.

Constante innovatie

“Ruben, hoe gaat het met je? Eindelijk even een beetje rust na een paar grote festivals?”. Ruben: “Goed, het is zeker druk geweest; het is nu even iets rustiger en ik kan de touwtjes tijdelijk wat laten vieren, maar de volgende festivals die we organiseren staan alweer voor de deur.” De evenementen organiseren zijn absoluut geen proces van copy-paste; dat was goed te zien tijdens de organisatie van Koningsdag, waarbij de Koninklijke familie Emmen bezocht en het organisatieproces sterk werd beïnvloed door protocollen.

Ik vraag Ruben naar wat voor De Organisatoren kernpunten zijn in de organisatieprocessen die ze gewoonlijk doormaken. Ruben benadrukt dat dit draait om voortdurende innovatie en erkent dat de samenwerking met Paytree Payment Solutions een cruciale rol speelt in dit streven naar vooruitgang.

Ruben: “We zijn constant op zoek naar manieren om onze evenementen te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van ons publiek. Paytree’s geïntegreerde betalingsoplossingen bieden ons niet alleen de efficiëntie en betrouwbaarheid die we nodig hebben tijdens onze evenementen, maar ze stellen ons ook in staat om te blijven innoveren op het gebied van betaaltechnologie. Dit stelt ons in staat om nieuwe trends te omarmen, zoals contactloze betalingen, waardoor we onze bezoekers een naadloze en moderne ervaring kunnen bieden.” 

Achtergrond De Organisatoren

Ruben, tevens met Jeffrey eigenaar van diverse horeca-zaken in Emmen, organiseert sinds 2013 evenementen. Ook Jeffrey is flink door de wol geverfd als het aankomt op de evenementenorganisatie. Om administratieve en marketingtechnische redenen richten de mannen in 2023 De Organisatoren op; een bedrijf dat zich volledig richt op de organisatie van grote festivals en evenementen, geschikt voor een breed publiek. Het duo werkt hiervoor samen met diverse partners, waaronder Gemeente Emmen.

Samenwerking met Paytree Payment Solutions

Voor veilige en efficiënte betalingen op hun evenementen heeft De Organisatoren enkele jaren geleden al gekozen voor Paytree Payment Solutions. Ik vraag Ruben welke voordelen De Organisatoren sinds de implementatie van het betaalsysteem heeft ervaren voor bezoekers, medewerkers en de organisatie zelf:

Efficiëntie: De betaaloplossingen van Paytree hebben de efficiëntie van het betalingsproces verhoogd, waardoor meer transacties in kortere tijd kunnen worden verwerkt.

Betrouwbaarheid: De betrouwbare betalingssystemen van Paytree hebben bijgedragen aan het soepele verloop van de evenementen, zelfs tijdens piekmomenten.

Flexibiliteit: De veelzijdigheid van de betaaloplossingen maakt het mogelijk om deze aan te passen aan verschillende soorten evenementen en locaties, van grote festivals tot kleinschaligere evenementen. “De flexibiliteit van Paytree heeft ons geholpen om betalingen op diverse locaties binnen onze evenementen soepel te laten verlopen,” aldus Ruben.

Met de flexibele, mobiele pindevices van Paytree zorgen De Organisatoren voor ruim voldoende betaalpunten, zodat de doorstroom aan de bar hoog blijft en geen omzet wordt misgelopen.

Data-analyse: Paytree biedt uitgebreide rapportage- en analysetools, waarmee De Organisatoren inzicht krijgen in de verkoopgegevens en bezoekersgedrag. Dit helpt bij de planning en optimalisatie van toekomstige evenementen. “Met de data-analysetools in het realtime dashboard van Paytree kunnen we nauwkeurig monitoren en optimaliseren, zowel tijdens, als voor toekomstige evenementen,” aldus Ruben.

Koningsdag in Emmen

Ik ben benieuwd hoe De Organisatoren het gebruik van Paytree’s betaaloplossing tijdens Koningsdag Emmen heeft ervaren – een omvangrijk festival dat bol stond van de protocollen. 

Koningsdag Emmen 2024
De Koninklijke familie op bezoek in Emmen tijdens Koningsdag 2024 – georganiseerd door De Organisatoren en voorzien van Paytree’s betaaloplossingen

Ruben: “Tijdens Koningsdag, een festival dat ruim 60.000 bezoekers trok, was de logistieke uitdaging enorm. Paytree’s mobiele betaaloplossingen zorgden ervoor dat alle transacties soepel verliepen, ondanks de drukte en de strenge veiligheidsprotocollen. Deze handheld pindevices van Paytree hebben ons echt geholpen om de grote bezoekersaantallen efficiënt te verwerken zonder lange wachttijden aan de bars of muntenhokjes.”

Dankzij Paytree’s flexibel in te zetten handheld pindevices blijft de doorstroom aan de bar hoog

Realtime inzicht

Paytree speelde een rol in het efficiënt omgaan met personeelsbezetting en barvoorraden door transparante en real-time rapportages te bieden. “De transparantie en real-time rapportages van Paytree hebben onze hierdoor onze efficiëntie, maar ook omzet aanzienlijk verbeterd,” zegt Ruben.

Integratie van Betalingssystemen

De overgang van muntgeld naar een cashless betaalsysteem voor evenementen was een belangrijke stap. Paytree heeft deze integratie soepel laten verlopen door middel van het gebruiksvriendelijke en flexibele systeem, wat zorgde voor een consistente ervaring voor zowel de organisatoren als de bezoekers. “De naadloze integratie van Paytree’s systemen heeft de overgang van betalen met contact geld naar cashless betalingen moeiteloos gemaakt,” aldus Ruben.

Toekomstplannen

De Organisatoren zijn van plan hun samenwerking met Paytree verder uit te breiden om nog meer evenementen te kunnen organiseren en de beleving voor bezoekers te optimaliseren. Enkele toekomstige initiatieven omvatten:

– Uitbreiding van Evenementen: De Organisatoren wil het aantal en de schaal van hun evenementen verder uitbreiden. Met de betrouwbare betalingsoplossingen van Paytree kunnen zij deze groei efficiënt en effectief beheren. “Komende jaren staan er nog vele festivals en evenementen op de planning; de betrouwbare betaaloplossingen van Paytree zullen hierbij cruciaal zijn,” aldus Ruben.

– Innovatieve Betalingsmethoden: De introductie van nieuwe technologieën zoals mobiele apps voor betalingen en verdergaande integratie van contactloze betalingen. “Innovatieve betalingsmethoden zoals mobiele apps en contactloze betalingen zullen een groot deel van onze toekomstplannen zijn,” aldus Ruben.

– Duurzaamheid: Paytree ondersteunt initiatieven voor duurzaamheid door het aanbieden van cashless refunds, wat bijdraagt aan een milieuvriendelijkere evenementorganisatie. Cashless refunds is een integratie in het betaalsysteem waarmee onder andere kosten en cashless refunds voor eco-cups in het betaalsysteem kunnen worden geïntegreerd. Ruben: “Paytree’s cashless refunds helpen ons personeel sneller en efficienter te werken en ons als organisatie om duurzamer te werken.”

Conclusie

De samenwerking tussen De Organisatoren en Paytree Payment Solutions heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van diverse evenementen in Emmen. Door het aanbieden van efficiënte, betrouwbare en flexibele betalingsoplossingen heeft Paytree geholpen bij het optimaliseren van het betalingsproces, waardoor De Organisatoren zich kan concentreren op het leveren van hoogwaardige evenementen voor een breed publiek. 

“Onze samenwerking met Paytree heeft ons geholpen te innoveren en zodoende onze evenementen naar een hoger niveau te tillen; we kijken dan ook uit naar een veelbelovende toekomst,” aldus Ruben en Jeffrey.

Ruben, hartelijk bedankt voor je tijd en het namens De Organisatoren delen van jouw ervaringen met ons betaalsysteem!

Wil jij ook gebruik 
maken van onze 
betaaloplossingen?

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN