Wat is cashless betalen?

Cashless betalen is, zoals de naam eigenlijk al zegt, betalen zonder cash. Dit is een vrij modern en snelgroeiend concept. Steeds meer mensen betalen cashless, denk bijvoorbeeld aan Apple Pay of een contactloze pinpas. Hiermee wordt contant geld verleden tijd. Een cashless betaalsysteem is onder andere te gebruiken bij sportkantines en festivals, drukkere plekken dus waar veel klanten tegelijk geholpen willen worden. Voordelen van een cashless betaalsysteem zijn een snellere doorstroming, minder kans op diefstal en minder ruimte voor fouten. Zo houdt je je klant en jezelf zeer tevreden, een win-win situatie dus.

Hoe werkt een cashless betaalsysteem?

Een cashless betaalsysteem werkt in eerste instantie zoals een pinapparaat. Het verschil zit hem vooral in de manieren waarop klanten kunnen betalen. Dit kan namelijk zoals we al gewend zijn, met een contactloze pinpas, een Apple Watch, je mobiel, etc, maar het kan ook met een chip. Klanten kunnen een zelfgekozen bedrag storten op hun chip. Daarmee kan bij het cashless betaalsysteem betaald worden. Als er aan het einde van de avond nog geld op de chip staat, kan de klant dit terugkrijgen. Terugbetalingen gaan via dezelfde manier als er betaald is. Dus heb je met je bankpas betaald, dan wordt het geld weer op je bankrekening gestort.

Cashless betalen evenementen

Wanneer je een evenement organiseert, wil je dat de klanten het naar hun zin hebben. Lange rijen horen daar niet bij. Daarom is het voordelig om een cashless betaalsysteem te hebben tijdens het evenement. Met het cashless betaalsysteem wordt het de klant en jouw personeel makkelijk gemaakt. Er hoeft bijvoorbeeld geen contant geld gewisseld te worden. Cashless betalen kan op vele evenementen ingezet worden. Hoe hoger het aantal bezoekers, hoe handiger een cashless betaalsysteem is. De klant zet een bepaald bedrag op een chip, of betaald contactloos met bijvoorbeeld Apple Pay, en kan de rest van het evenement zorgeloos genieten.

Cashless betalen festivals

Een cashless betaalsysteem is de oplossing voor festivals. Klanten willen tijdens een festival niet eerst in de rij staan voor munten en daarna nog eens in een lange rij voor een drankje. Ze willen juist genieten van de muziek en de gezelligheid. Door een cashless betaalsysteem is dat mogelijk. Klanten kunnen een bedrag op een chip zetten en hier de gehele duur van het festival contactloos mee betalen. Dit zorgt ook voor meer rust bij het personeel. Zij kunnen namelijk geen fouten maken bij het tellen van de munten en hierdoor zal er geen kasverschil zijn. Het cashless betalen zorgt, door de simpliciteit, voor een betere doorstroming en dus minder lange rijen. Voordelen van cashless betalen Cashless betalen heeft meerdere voordelen. Allereerst zorgt het voor minder lange rijen tijdens een evenement. Het cashless betaalsysteem is namelijk erg makkelijk te gebruiken. Klanten hoeven alleen maar contactloos te betalen en hierdoor hoeft het personeel geen tijd te besteden aan teruggave van contant geld en/of munten. Hierdoor is er een snellere doorstroom en dus minder lange rijen. Een tweede voordeel van cashless betalen is de verminderde kans op diefstal. Als er geen contant geld meer gebruikt wordt, kan dit ook niet gestolen worden. Het laatste voordeel is de verminderde kans op, door personeel gemaakte, fouten. Er hoeven geen berekeningen te worden gedaan en hierdoor kan er dus geen kasverschil komen.